Grønkål
HavenBelægningsstenSådan finder du billige armbåndSelf storage
Haven
 
Haven

Second opinion fra statsautoriseret revisor

Med undtagelse af de absolut mindre erhvervsdrivende har alle aktieselskaber og anpartsselskaber tilknyttet en statsautoriseret revisor. Den statsautoriserede revisor reviderer selskabets årsrapport, opstiller regnskaber og årsrapporter, udarbejder skatteregnskaber og selvangivelser men den statsautoriserede revisor leverer også en lang række rådgivningsydelser.

Mange virksomheder ønsker dog en gang imellem at få en second opinion fra en anden statsautoriseret revisor end den statsautoriserede revisor virksomheden normalt bruger. Dette kan være i situationer hvor man som leder eller ejer ikke føler man får den rigtige rådgivning, eller i situationer hvor man har spørgsmål til forhold man af en eller anden årsag ikke ønsker den nuværende statsautoriserede revisor får kendskab til. Har man en statsautoriseret revisor som anbefaler at virksomheden strategisk gør noget som ledelsen umiddelbart mener er mærkeligt, er det en rigtig god ide at få en second opinion ved at konsultere en anden statsautoriseret revisor. Kommer denne statsautoriserede revisor med samme anbefaling bør ledelsen nok overveje om rådgivningen kunne tænkes at være forretningsmæssig rigtig, men kommer den anden statsautoriserede revisor med en anden anbefaling kan det tænkes at ledelsen havde ret i deres vurdering af rådgivningen fra den fasttilknyttede statsautoriserede revisor.

Der findes utallige situationer hvor det kan være en god ide at få en second opinion fra en statsautoriseret revisor, ligesom der findes utallige situationer hvor det i sundhedsvæsenet er en god ide at få en second opinion fra en anden læge eller specialist end den læge man normalt bruger. Som eksempel kan man som ansat direktør føle at den statsautoriserede revisor ikke er dygtig nok til at levere den nødvendige rådgivning. Er denne statsautoriserede revisor tæt knyttet til virksomhedens ejer, kan det være svært at udskifte den statsautoriserede revisor uden at have noget konkret. Her vil det være oplagt for direktøren at indhente en second opinion fra en anden statsautoriseret revisor i rådgivningssituationer hvor direktøren er uenig med selskabets statsautoriserede revisor.